На Бабино в Ковачевци

Денят на родилната помощ /по-известен като Бабинден, Бабино/ бе честван на самия 21 януари и в Ковачевци. Кметицата на селото Йорданка Бекярова, която организира честването на празника, бе осигурила участието на фолклорна група “Самокови” /към самоковското читалище-паметник “Отец Паисий”/ и на Йорданка Караджичкова като представител на Клуба на инвалидите в града.
Д-р Милина – семеен лекар в Ковачевци, разказа спомени от практиката си, свързани и с Деня на родилната помощ. А на Бабинден, както се знае, нищо не минава без греяна ракия, баници и сладкиши. Без наздравици и, разбира се, без песни. Вокалната група си е група до един момент, а след това всички – и тези, които пеят на сцена, и тези, които пеят „от сърце” – сиреч не чак толкова школувано, се превръщат в едно цяло…
Мария Клисарска – най-възрастната жена в Ковачевци, получи много поздравления и подаръци от д-р Милина и от жени от селото.
Празникът дори бе двоен, защото тържеството се проведе в новооткрития клуб на пенсионера, който е устроен в сградата на закритото местно училище.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*