На Деня на детето Боровец дава старт на летния сезон

Върховете Шатър /на преден план/ и Дено

Навръх 1 юни заедно с различните изяви, посветени на Международния ден на детето, Боровец ще даде официален старт и на летния сезон в курорта.
„Освен че започва по-рано от обичайното, тази година лятната програма на „Бороспорт” е изпълнена с много нови прояви и забавления както за възрастните, така и за децата”, заявиха от ръководството на фирмата. Сред тях са чисто нов пейнтбол център, игрище за плажен волейбол, като върху пясъка ще могат да се практикуват още плажен тенис и плажен футбол.
Гостите на курорта ще могат да се насладят на тандемни полети с парапланер от вр. Ястребец и на полети с хеликоптер над забележителностите на Рила. Любителите на стрелбата ще могат да пробват мерника си с малокалибрено или въздушно оръжие на биатлон центъра, който ще бъде отворен през лятото.
Още по-богат ще е изборът на туристически маршрути за пешеходци, като ще се предлагат и специални фото турове. Сред предизвикателствата, които очакват гостите на Боровец, са и джип сафари, офроуд маршрути, маунтин байк турове, конна езда, стрелба с лък, забавления във въжения град „Бороландия”.
През лятото Боровец ще бъде домакин на едно от най-авторитетните състезания в Европа по планинско колоездене, както и на още няколко подобни надпревари на национално равнище. Във връзка с това се подготвят нови трасета, усъвършенстват се съоръженията.
За най-малките гости на курорта са предвидени нови атракциони в откритата детска градина и са добавени нови „кръгове” във въжения град „Бороландия”. Пред хотел „Рила“ ще има детски замък и батут и ще бъде изграден малък детски басейн със зорб топки, където мачуганите ще могат да управляват и малки лодки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*