Негодни стоки са открити в две заведения в Боровец

След акция на „Икономическа полиция” при Областната дирекция на МВР е предотвратено използването на 390 кг хранителни продукти с изтекъл срок на годност. Негодната стока е намерена на 22 май в две заведения, организирали абитуриентски балове. В проверката са участвали и представители на Областната дирекция по безопасност на храните.
Продуктите били без етикет на производител, а приготвените храни – видимо негодни за консумация, с влошен външен вид и дори плесенясали. Под забрана за ползване са поставени 242 кг храни. Издадено е и разпореждане за незабавно унищожаване на 91 кг храни от животински произход. На главния готвач е съставен акт по Закона за храните.
В друг ресторант инспекторите попаднали на 50 кг месни и 6 кг млечни продукти – сирене и заготовка за сладолед, с изтекъл срок на годност, нарушена цялост на опаковката и влошен външен вид. За нарушението са съставени протокол, акт за забрана за кулинарна обработка и търговия с негодните продукти. Издадено е разпореждане за унищожаване на продуктите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*