Незаконни присъединявания прекъсват тока в Първи квартал

Проверка по сигнал

„Две поредни вечери незаконни присъединявания към мрежата на ЧЕЗ предизвикаха късо съединение в трафопост в Самоков. Екипи на ЧЕЗ реагираха незабавно и повредите са отстранени. Компанията припомня, че предприе действия по изграждане на законна мрежа в ромската махала”, заявиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество в отговор на въпрос от вестника защо жители на Първи квартал неведнъж остават без ток.
Един от последните подобни случаи беше на 7 декември, около 21.30 ч., когато жители на квартала сигнализираха, че в района им е горял трафопост и е прекъснато подаването на електрически ток. Проверката ни тогава показа, че на място е останала една патрулна кола на Районното управление на полицията в Самоков, но служителите на реда не успяха да дадат информация за повредата.
Незаконните присъединявания явно са нараснали със застудяването на времето, мощностите не издържат и така се прекъсва електроснабдяването на мнозина редовни, издължили се абонати. Те се оказват без вина виновни, тъй като без ток нито могат да се топлят, нито да сготвят, да изперат, да се изкъпят и пр. Отделно е опасността, която крие за състоянието на електроуредите /печки, перални, бойлери, телевизори, компютри и др./ внезапното, при това нееднократно, спиране на тока.
Както е известно, изграждането на законна електрическа мрежа в Седми квартал, за която се говори в отговора на ЧЕЗ, започна наскоро. Подадени са над 100 молби. Очаква се да има още желаещи да се включат. Изграждането на самата мрежа трябва да завърши през януари.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*