„Не се гаси туй, що не гасне”

Учениците от Самоков и общината могат да вземат участие в Деветия национален ученически конкурс под надслов „Не се гаси туй, що не гасне”. Конкурсът тази година е посветен на 70-годишнината от победата над хитлерофашизма във Втората световна война.
Главен организатор е Национално движение „Русофили” със съдействието на фонд „Руский мир” – Москва, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на българските писатели, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и Синдиката на българските учители.
За втора година конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 г. на МОН, в направление „Наука и техника” под № 34.
Цел на конкурса: чрез проучване на важни моменти в историята и съвремието на българския и руския народ младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо-руските отношения.
Основни направления: история, литература, изкуство, православие.
Форми на участие: очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, стихотворения, разкази, рисунки и мултимедийни проекти.
Възрастовите групи за участие са две: V–VIII клас и IX–XII клас,
като творбите могат да бъдат подготвени само индивидуално.
Регламента и примерните теми може да намерите в www.rusofili.bg, папка „Конкурси”.
Оценяването ще бъде от национална комисия. Най-добрите ги очакват награди.
Краен срок за предаване на творбите – 30 април 2015 г. в редакцията на в. „Приятел”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*