Николай Кашинов спечели и бронз на световното по борба за ветерани

Самоковецът Николай Кашинов преобърна представите за борбата по време на световното първенство за ветерани в Пловдив /10-15 октомври/. След като стана световен шампион в класическия стил на 11 октомври, Кашинов се пребори и за бронзов медал в свободния стил при 46-50 годишните борци до 100 кг! В събота, 14 октомври, нашият съгражданин победи с 3:2 състезател от Република Южна Африка преди да загуби на полуфиналите от представител на Киргизстан. В решаващата битка за третото място Кашинов се затвърди като кошмар за борците от РЮА, като отново се разправи със състезател от южноафриканската страна с убедителното 8:2. Шампион в същата категория стана спортист от Иран.
Специалистите са категорични, че съвсем не са много борците, които могат успешно да се борят на тепиха и в класическия, и в свободния стил, където са позволени захвати и под кръста. Успехът на Кашинов е забележителен, тъй като още в надпреварата в сряда той счупи пръст на едната ръка…
Николай сподели за „Приятел”, че има все пак известен опит в свободния стил, главно придобит обаче не от състезания, а от свободни тренировки.
Българският национален отбор завърши надпреварата с общо 16 медала от различните категории и възрастови групи.
Николай Кашинов е носител на званието „Майстор на спорта”. Той е републикански шампион, достигал и до 6-о място на световното първенство за младежи в Чехия през 1991 г. Работейки сега в хотел „Иглика” в Боровец, Николай не остава далеч от любимия си спорт и във всеки възможен момент помага на младите състезатели от СУ „Никола Велчев”, предавайки им своите знания и умения.
Дъщерите му Александрина и Ралица продължават връзката на семейството с борбата. На 7 октомври Ралица стана и абсолютен национален шампион по културизъм в категория „Бикини фитнес”.

Делян Василев
Снимки: https://7dniplovdiv.bg/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*