Николова и Челенкова заминаха за европейското на кадетките в Естония

Състезателките на “Рилски спортист” Никол Николова и Полина Челенкова заминаха с националния отбор за Талин /Естония/, където ще вземат участие в европейското първенство за кадетки /дивизия Б/.
Николова и Челенкова играха във всички контроли на тима и показаха, че имат място в състава, воден от Таня Гатева. Двете баскетболистки записаха съответно 10 точки и 6 борби в последния спаринг на “трикольорките” срещу Англия /57:46/, състоял се наскоро в Благоевград. Иначе в подготовката българките записаха общо 6 победи и 3 поражения.
Съперници на България на “Евро 2014” са Швейцария, Люксембург и Украйна. Надеждите на спортно-техническото ръководство, част от което е и наставничката на “Р. спортист” Красимира Банова, са националките да се борят за едно от първите две места в групата и да гонят челно класиране в шампионата.
В първия си мач от кампанията нашите момичета срещнаха Швейцария /срещата бе снощи, след редакционното приключване на настоящия брой/, след това се изправят срещу Люксембург /на 2 август/ и срещу Украйна /на 4 август/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*