Нова силна щафета за Краси Анев

Българският национален отбор завърши на 17-о място в щафетната надпревара на 4 х 7.5 км за Световната купа, състояла се на 15 декември в Хохфилцен, Австрия.
Самоковецът Красимир Анев отново се справи отлично на първи пост, като използва само един допълнителен патрон при двете си влизания на рубежа и предаде щафетата с прилично изоставане от лидерите в рамките на около минута. Антон Синапов обаче имаше проблеми на стрелбището и му се наложи да завърти наказателна обиколка, докато Димитър Герджиков и Владимир Илиев се справиха по-добре със задачите си. Така нашите момчета не успяха да повторят престижното си 9-о място от миналата седмица, но все пак се наредиха в „златната среда” и станаха 17-и от общо стартиралите 28 състава.
Начело излязоха представителите на Норвегия, които изпревариха с едва 2 секунди четворката на Германия. Призовата тройка допълни съставът на Франция.
Единствено Владимир Илиев от българския отбор успя да спечели точки за Световната купа от индивидуалните стартове в Австрия след 33-ото си място в преследването на 12.5 км. В предхождащия преследването спринт на 10 км Синапов завърши 46-и, Краси Анев остана 72-и, а Димитър Герджиков зае 91-о място от 109-те участници. Първенец и в двата старта стана лидерът в генералното класиране Йоханес Бьо, който триумфира впоследствие и в щафетната надпревара със своите съотборници от Норвегия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*