Нов комплекс край Белчин ще става кътче от рая

Комплекс от затворен тип със собствен минерален извор ще се изгражда между Белчин и Белчин бани, в подножието на възстановената крепост Цари мали град. Еко селището “Белчински извор” ще бъде инвестиция на “Главболгарстрой Холдинг” чрез дъщерното дружество „Белчин парк”. Селището ще бъде и важна съставна част на бъдещия голям курортно- туристически комплекс в центъра на Палакарията – около Белчин и Белчин бани.
Проектът бе представен в навечерието на Коледа в София от президента на “ГБС” инж. Симеон Пешов, който е и почетен председател на Камарата на строителите в България.
„Белчински извор” ще разполага с хотелска част с топла връзка към ресторант, модерен СПА център с вътрешни и външни басейни, първия в страната билков басейн, фитнес център, зона за възстановяване, къщи за гости и ограничен брой къщи, които ще се продават. На територията на селището ще има и тенискорт и други спортни игрища, детски площадки, пешеходни и велосипедни алеи, градинки.
От ресторанта на комплекса ще се разкрива чудесен изглед към Цари мали град. Самият ресторант ще предлага разнообразие от кулинарни шедьоври, приготвени от екологично чисти продукти.
Купувачите на ограничения брой индивидуални парцели ще могат да построят там свой дом или вила. При изграждането на постройките ще се влагат само качествени материали и няма да се допуска високо застрояване. Предвижда се селището да бъде с постоянен контрол на достъпа и със система за управление и поддръжка.
Типовите къщи ще носят имена на билки – “Мащерка”, “Лайка”, “Мента”, “Иглика”, “Здравец”, “Босилек”, “Риган”… Къщите ще се предлагат с дървена носеща конструкция и с конопени тухли – технологична новост, със стоманобетонна конструкция с керамични тухли или със стоманобетонна конструкция с конопени тухли.
Ще се използва съвсем нов естествен екопродукт от коноп и вар, който според специалистите осигурява отлично качество, липса на конденз, естествена регулация на влажността, топлоизолация, висока огнеустойчивост, звукоизолация и трайност над 100 години.
Според желанието и възможностите си клиентите могат да избират предлаганите им антисептична топлоизолационна система, луксозни подови настилки, система за дистанционно управление на отоплението, вентилационна система, външно барбекю, интериорна камина, дограма от модифицирана дървесина или дървено-алуминиева дограма, както и индивидуална поливна система.
Когато се осъществи заплануваното, това ще бъде едно кътче от рая, смятат специалисти.
Естествено, предимство за бъдещото селище ще бъде и близостта му до Самоков и Боровец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*