Обновиха Вътрешното отделение, избраха д-р Минчева за лекар № 1

Кметът Владимир Георгиев, шефката на „МБАЛ-Самоков” д-р Красимира Ковачка, Дядо Коледа, д-р Росица Минчева, гл. сестра Ангелина Гаврилова и старшата акушерка Виолета Лазарова

Коледно-новогодишно тържество озари понеделника – 16 декември, в „МБАЛ-Самоков”. Празникът бе почетен от кмета Владимир Георгиев, заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, секретаря на Общината Ангелина Вангелова, членовете на комисията по здравеопазване към Общинския съвет начело с д-р Стойчо Гълъбов.
Домакините показаха обновеното Вътрешно отделение. Ремонтът е извършен от Общинското строително предприятие.
„Подготвили сме и нови проекти за следващата година. Целта ни е да подобряваме условията за болните и техните лечители, както и да привлечем с атрактивна база млади специалисти”, обясни д-р Красимира Ковачка, управител на „МБАЛ-Самоков”. Между предвидените за подобрение са и Неврологичното отделение и Отделението по хемодиализа.
„Подобряването на условията на труд в болницата е един от основните жалони за действие на общинската управа. Тук работят изключително ценни кадри, които изпълняват отговорно своите задължения”, обърна се към болничния екип градоначалникът. Г-н Георгиев и г-жа Ковачка се обединиха в признанието си към персонала, работил дълго време в трудните условия на ремонт и обновяване на базата.
Междувременно д-р Росица Минчева бе избрана от своите колеги за лекар № 1 в самоковската болница. Началничката на Клиничната лаборатория събра 18 гласа в организираната анкета. Старши акушерката Виолета Лазарова пък заслужи приза „Медицинска сестра на 2013 г.”. Награда имаше и за Кр. Ковачка, получила грамота за най-добър шеф от подопечните си.
Бодрото настроение на събралите се продължи да царства и в стола на лечебното заведение, където те бяха посетени лично от Дядо Коледа. Добрият старец им раздаде много подаръци от празничната томбола. Организаторите се бяха погрижили и всеки да получи химикал и календар за новата 2014 година.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*