„Оборище” /Панагюрище/ продължи добрата си серия срещу „Рилски спортист” след победа с 4:1

Снимка: архив

„Рилски спортист” загуби с 1:4 гостуването си на „Оборище” в Панагюрище на 11 август в двубой от първия кръг на Югозападната Трета лига.
Домакините откриха резултата още в 8-ата мин. чрез Станислав Георгиев, но малко по-късно Кольо Чахов изравни с глава. Лъчезар Георгиев отново даде аванс на панагюрци в средата на първата част, а Чахов пак имаше възможност да възстанови равенството, но пропусна от изгодна позиция. Нови два гола на Любомир Гуцев и Георги Стефанов след почивката оформиха крайния резултат – 4:1.
Самоковци пристигнаха с едва 14 футболисти за мача, тъй като няколко състезатели отсъстваха заради контузии и наказания, а други все още не са картотекирани в БФС. Така наставникът на „оранжевите” Петър Аджов имаше на разположение на резервната скамейка трима юноши – Христо Видинов, Атанас Белемезов и Георги Даганов.
„Играхме сравнително добре преди да получим третия гол, който реши всичко. Яд ме е, че допуснахме някои много лековати голове. Обяснявам си го с факта, че три от момчетата дебютираха в мъжкия футбол и играха доста притеснено. В крайна сметка домакините ни надиграха и си заслужиха успеха”, коментира след мача треньорът Аджов.
Иначе атестат за качеството на изнесената от двата отбора продукция бе фактът, че най-добрият играч на терена бе 40-годишният шампион на България от 2004 г. с екипа на „Локомотив” /Пловдив/ македонски халф Ванчо Траянов.
Това бе пето поредно тежко поражение за „Рилски спортист” от „Оборище”. Преди това тимът от Панагюрище бе записал победи с 3:1, 5:0 и два пъти по 4:0. Последният успех за нашите момчета пък датира от 8 април 2012 г., когато с голове на Кирил Александров и Иван Гемеджиев самоковци победиха панагюрци с 2:0 на ст. „Искър”.
В следващия кръг „Рилски спортист” приема „Вихрен” /Сандански/ в събота, 18 август, от 18 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*