Обръщение към читателите

Последният брой на в. „Приятел” – бр. 10 от 13 март 2020 г., пристигна в града ни с цял ден закъснение – в събота, на 14 март. Не стана ясно на какво се дължи голямото забавяне, независимо че целият ден в петък премина от страна на редакцията в почти непрекъснати телефонни разговори и разправии с разпространителски фирми, „Български пощи”, печатница и т. н., и т. н. Наш човек специално ходи в София, на прочутата рампа, където се разпределят вестниците, подложен бе на основни изследвания за самоличност, коронавирус и пр., но и там, след продължително търсене, „Приятел” така и не бе открит.
Затварянето на „Лафките”, последвалата неподготвеност, лошата организация и безотговорността си дават среща и така се оказваме без вина виновни.
Повярвайте, много е трудно в условията на страшен вирус и извънредно положение да се прави вестник. Това изисква доста усилия, нерви, издръжливост, понасяне на финансови загуби, морална устойчивост, но и съпричастие на обществото и на институции, фирми и хора, които са длъжни поради служебната си ангажираност да оказват съдействие или поне да не пречат.
Благодарим искрено на всички, които в петъчния ден приеха проблема с липсата на вестника като свой и ни помагаха всячески, въпреки личните неудобства, които им създаде това.
В крайна сметка човешката солидарност е тази, която може и трябва да се справи с подобни „частни” проблеми, както и с недъзите в обществото, нападналите ни вируси и пр.

„Приятел”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*