Общината изпълнява проект по програма „Еразъм+“

В периода от 2 до 7 септември в хотел „Арена“ се провежда основната проява по първия спечелен проект на Община Самоков по програма Еразъм+ – младежки обмен с 50 участници от 5 държави – България, Италия , Испания, Румъния и Северна Македония. Целта е чрез съвместни дейности, по метода на неформалното образование, младежите да повишат своята чувствителност и да приемат хората с различен социален, етнически и религиозен произход.
Чрез подбрани игри и упражнения младите хора обсъждат темите за различните социални, етнически и физически бариери, фокусират се върху това да бъдат активна част от социалния и обществения живот. Темата за равенството и културното многообразие се разглежда по пет различни начина чрез уъркшопи, подготвени от участниците от различните партньорски държави. Използват се интерактивни игри, театрализиране. В изпълнението на проекта участват младежи от малцинствени групи от всички страни, партньори в проекта.
В последния ден – събота, 7 септември, младите хора ще вземат участие в младежкия фестивал „Ритъмът на планината“ – Фамилиатлон с различни арт уъркшопи и флашмоб, свързани с темата на проекта.

Иванка Вукова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*