Обявиха конкурс за проект за паметник на Попангелов

Общината обяви конкурс за проект за паметник на почетния гражданин на Самоков Петър Попангелов–старши.
Както е известно, по инициатива на Общината сега чрез дарителска сметка се събират средства за изработване на паметника.
Покани за участие в конкурса вече са отправени към проектантски екипи. Целта е да се дадат идеи от повече хора, които обичат зимните спортове и ратуват за почитане на паметта на големия българин и самоковец, заслужил треньор, спортен и обществен деятел.
Проектът за паметника трябва да включва и благоустрояване на зеленото пространството около него, пред входа на Туристическата градина, като се имат предвид близкото кръгово кръстовище и изгледът към Рила и Боровец.
Замисълът може да включва и идеи за подходящо осветление, като е желателно да се използват осветителни тела, които спестяват енергия, както и тела със слънчеви батерии.
Няма ограничения за материалите, които ще бъдат използвани, както и за формата, размерите и изразните средства на композицията.
В конкурса могат да участват екипи от скулптори, художници, архитекти, ландшафтни архитекти, дизайнери, инженери и други специалисти с проектантска правоспособност и с възможности за практическо изпълнение на проекта.
С победителя в конкурса ще бъде сключен договор за работен проект и практическа реализация на паметника.
Крайният срок за подаване на проектите е 21 юни. Резултатите ще бъдат оповестени на 1 юли.
Самият проект трябва да се осъществи до 15 август.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*