ОДЗ „Самоково” празнува 40-годишен юбилей

Препълненият салон на читалище-паметник „Отец Паисий” посрещна на 26 май стотици гости с песни и прожекция на снимки на възпитаниците на ОДЗ „Самоково”. Всички се потопиха в изключително приятна атмосфера, за да отпразнуват 40-годишнината на детската градина – станала любима през изминалите десетилетия на много деца и млади хора от новия квартал „Самоково”.
Не зная дали има по-добър израз на уважение от един колектив към бившия му, вече пенсиониран шеф, отколкото това, което направиха учителките от ОДЗ „Самоково” – те посветиха честването на юбилея на дългогодишната си директорка Женя Япракова.
Новоназначената директорка Мариана Дренска благодари на присъстващите и изрази признание на колектива за всеотдайната работа, на родителите за доверието, на общинското ръководство за съдействието и на спонсорите за оказаната помощ.

Мариана Дренска

Кметът Владимир Георгиев поднесе поздравителен адрес от името на общинското ръководство, приветства колектива, благодари на г-жа Япракова и пожела на всички успешна работа.
Майсторски подбрани разнообразни танци, ритмична музика и мултимедия дадоха възможност на различните по възраст деца да покажат чудесни изпълнения. За да подготвят присъстващите за танц на децата от първа група с учителки Юлия Симитчийска, Валя Никова и Елена Илиева, на екрана се показаха танцуващи двойки и на фона на валса се появиха малчуганите, предшествани от стихове, рецитирани от водещата Валя, бивша възпитаничка на детското заведение.
На сцената се появиха и делфини, и морски звезди, и морски вълни, представени с искрено вълнение от децата и приети възторжено от публиката. С много фантазия бе подготвен и изпълнен танцът „Ден и нощ” на втора група с учителки Йорданка Зеленкова и Мариана Дренска – имаше и нощно небе със звезди, и светъл ден с птици. И като допълнение – чудният танц на художниците от яслената група с медицински сестри Нели Мазнева и Лилия Манова.
Последва нова приятна изненада: на фона на дъгата – танц на гъбките, изпълнен от децата от филиала в с. Бели Искър с учителки Татяна Паунова и Анелия Пейчинова. Щом има деца, без цветя не може. И това показаха с „Танц на цветята” възпитаниците на филиала в Говедарци с учителки Йонка Пейчева и Маргарита Кацарска.
На фона на фотоси от България дете рецитира прочувствено стихотворение за родината, последвано от изпълнението на малчуганите от подготвителната група с учителки Росица Павлова, Любица Маркова и Емилия Харалампиева. Тяхната „Росна китка” бе истински букет от народни танци, сътворени с ентусиазъм от бъдещите ученици. А със слънчевата детска планета посред студения Космос ни запознаха децата от трета група с учителки Василка Димова и Лиляна Банкова. След тях изненада поднесоха и „гвардейците” /с подходящи униформи и дори с пушки, закичени с национални флагчета/.
На сцената, под родния трибагреник, се събраха накрая всички участници в програмата. На фона на песента от „От векове за векове” проблеснаха фойерверки и погледите на всички се насочиха към изнесената голяма торта.
Юбилярите получиха поздравителни адреси и от директорите на училища и детски градини в общината /придружен с подарък – видеокамера/, от Общинския съвет на СБУ с председател Бойка Михайлова /заедно с подарък – лаптоп/, от училищата „Митрополит Авксентий Велешки” и „Европа”.
Спонсори на тържеството бяха фирмите „Самел-90”, „Ив-ПО”, „Захарно петле”, веригата магазини „Браво” и магазинът за цветя с отговорник г-жа Върбева.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*