Операта от Стара Загора ни гостува с чудесен спектакъл

Спектакъл на Старозагорската опера на открито бе посрещнат с въодушевление от жителите и гостите на Самоков. По утвърдила се традиция своеобразният концерт – част от проявите по случай Празника на града ни – се състоя в градинката между Историческия музей и читалище-паметник „Отец Паисий”.
Солистите и балетът пяха и играха пред самия музей, а оркестърът бе разположен на балкона на сградата.
Минало и съвремие си дадоха на 16 август среща в една романтична атмосфера. Антоанета Добрева-Нети, Русалина Мочукова и Николай Моцов изпълниха едни от най-хубавите арии и дуети от световноизвестни опери, оперети и мюзикъли и предизвикаха спонтанните овации на многобройната публика. Не останаха неоценени и блестящото представяне на балета, и впечатляващите изпълнения на оркестъра с диригент Владимир Бошнаков.
Вероятно не всички знаят, че Старозагорската опера е с над 90-годишна история. Тя е втората опера в страната след Софийската.
В петъчната привечер в Самоков вокални възможности, музика, ритмика и динамика се сляха в една красива магия и осмислиха по най-хубавия начин часовете след работната седмица на стотици почитатели на изкуството.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*