Осакатен “Рилски” падна с 1:2 във Варвара, Васко Киров с гол-шедьовър

Снимка: www.bgclubs.eu

Раздираният от проблеми с контузени и наказани играчи тим на “Рилски спортист” се държа храбро, но падна с 1:2 в гостуването си на “Балкан” в последния кръг на Югозападната “В” група. Въпреки четвъртата си поредна загуба в първенството самоковци изпълниха минималната си цел през сезона – оставане в групата, и излязоха във ваканция веднага след мача във Варвара.
Очаквано гостите започнаха срещата без седем от основните си състезатели – вратарят Красимир Гьорев, защитниците Росен Пътников, Иван Иванов и Виктор Колев, халфът Ивайло Захариев-Пиф, крилото Иван Гемеджиев и нападателят Георги Митров-Кеч.
Предвид обстоятелствата наставникът Петър Аджов наложи страхотни размествания в състава, като на върха на атаката бе пуснат левият бек Тихомир Крумов, а голмайсторът на отбора Доменик Амрамов заигра като опорен халф.
“Рилецо” откри резултата с ювелирно изпълнение на фаул, дело на 39-годишния Васил Киров. Капитанът оплете топката в мрежата зад слисания вратар на домакините с майсторски удар от почти 30 метра. На полувремето обаче и Киров излезе извън строя, след като беше ударен силно в ребрата в игрова обстановка и се наложи да бъде сменен от Калоян Кирилов-Калата.
Поредната рокада съвсем обърка плановете на “оранжевите” и само за 10-ина минути – между 72-ата и 82-ата, те допуснаха два безответни гола, с което си тръгнаха с празни ръце от маломерното игрище в голямото пазарджишко село.
С актив от 27 точки и голова разлика 26:46 “Рилски спортист” финишира на спасителната 14-а позиция в групата. Зад самоковци останаха “Спортист” (Своге) с 20 т. и извадения от БФС по средата на полусезона тим на “Места” (Хаджидимово).

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*