Откриха нов спортен комплекс в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”

В самото начало на учебната година, на 27 септември, когато се чества Европейският ден на спорта, в двора на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” бе открит нов спортен комплекс.
Училището вече ще разполага с модерни баскетболно, волейболно и футболно игрище. Настилката е ударопоглъщаща и е съобразена с европейските изисквания за сигурност и безопасност. Игрищата са разчертани изцяло, оградени са с мрежа, а е осигурено и енергоспестяващо LED осветление. Изградена е и съвременна пътека за скоростно бягане.
Спортните обекти са построени със средства на Община Самоков – общо 180 хил. лв. Създадена е възможност за спортуване на учениците в часовете по физкултура и спорт, но и извън тях, през свободното време на децата и младежите.
На тържеството при откриването ученици изпълниха химна на учебното заведение. Водосвет за здраве и успехи отслужи иконом Михаил Колев, архиерейски наместник в Самоковската духовна околия.
Зам.-кметът Люба Кленова изтъкна, че изграждането на новите площадки е естествено продължение на цялостното реновиране на училището през последните две години. Приключил е ремонтът, при който сградата на учебното заведение е станала по-красива и комфортна. Обновен е и физкултурният салон. Инвестицията е на обща стойност почти 1 млн. лв. Общината е кандидатства и е спечелила проект за обзавеждане в училището.

Радостта на учениците, на директорката Ирена Коцева и учителския колектив споделиха още началникът на Регионалното управление на образованието Росица Иванова и зам.-кметът Васил Сайменов. Тук бяха и представители на самоковските спортни клубове, както и футболният меценат, президент на „Локомотив” /Пловдив/ и наш земляк Христо Крушарски, футболната легенда Чавдар Цветков, спортният директор на „Локо”-то Георги Иванов-Гонзо и др.
Прерязана бе трикольорната лента и бе плиснато по традиция менче – да върви на новите придобивки по вода.
Под лозунга „Да спортуваме заедно” ученици участваха в демонстративни игри. Млади борци се изявиха на специално разположения тепих. Ски бегачите пък показаха как водят лятна подготовка. Изявиха се и училищните отбори, успешно представящи „Митр. Авкс. Велешки” на местни, регионални и национални състезания. Игри под надслов „Бързи, смели, сръчни” пък бяха организирани за най-малките ученици.
Начинанието премина със съдействието на асоциация „Бъди активен”.

Васил Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*