Откриха ски сезона и на Мальовица

Със снежно парти на открито, игри с изненади, музикални хитове от групата Vintage Bend и греяно вино  в събота, на 8 февруари, бе открит ски сезонът и на Мальовица.
Влековете в курорта са ремонтирани и модернизирани от новия стопанин – фирмата „Ви Ай Хънтинг”, и в този ден, а и след това работиха безплатно и скиорите можаха да се насладят на отлично обработени писти. Двата детски влека пък се ползваха безвъзмездно още от януари.
В курорта работи и ски училище, а има и възможност за наемане на екипировка под наем. Снежната покривка в района е повече от метър и половина, а красотата на рилската природа тук е всеизвестна.
От фирмата обещават инвестиции за курорта от близо 3 млн. лв., така че Мальовица да възвърне своя блясък от 80-те години на миналия век и да стане отново предпочитано място за спорт и отдих.
Междувременно продължава и дейността за обновяване и модернизиране на хотела в курорта. Според новите стопани след ремонта сградата ще предоставя много по-добри условия. Очаква се тук скоро да дойдат много български и чуждестранни туристи.
„Ние всички сме длъжници на този курорт. Мальовишкият дял на Рила е неразкрито богатство, затова искам да благодаря първо на Българския туристически съюз и след това на новата фирма, която стопанисва съоръженията. Това е много обещаващо начало. Надявам се така да продължи и занапред“, заяви пред стотиците гости при официалното откриване на 8 февруари кметът на Самоковска община Владимир Георгиев.
Представителят на Българския туристически съюз Георги Бенчев прочете поздравителен адрес от името на председателя на съюза д-р Венци Росманов, в който, между другото, бе посочено: „Започна и ремонтът и възобновяването на хотел „Мальовица“, който година и осем месеца тънеше в разруха. Това е една от първите крачки на новото ръководство на съюза за осъвременяването на спортно-туристическата база, стопанисвана от Българския туристически съюз.“
„Мальовица е прекрасно място и ние ще изпълним обещанието си за сериозни инвестиции. Както виждате, вече го правим, за да може всички заедно да се наслаждаваме на зимните спортове и прекрасната природа на Рила”, каза пък от името на фирмата-наемател Веселин Симеонов.
Ски курортът включва 5 влека, 4 писти и 2 чайни, които са изцяло обновени и отговарят на всички условия за безопасност. Пистите се обработват с нова модерна машина за утъпкване на снега на стойност 170 хил. лв. Важно е само любителите на зимните спортове, а и туристите, да следят всекидневно информацията за състоянието на ски пистите и съоръженията и цялостната обстановка в зоната, за да може техният престой тук да бъде наистина приятен и полезен.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*