Отличия за младите гимнастички на клуб „Джорджия” в Панагюрище

Общо 30 млади състезателки на самоковския клуб „Джорджия” участваха в турнира „Панагюрско съкровище”, състоял се на 19 и 20 октомври във възрожденския подбалкански град.
Масовото присъствие на наши грации обаче не бе, както се казва, на олимпийския принцип, тъй като те се завърнаха с куп отличия. Първият състав при 10-годишните стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка и 9-те момичета се окичиха със златни медали. Вторият ни отбор в тази възрастова група не остана много назад и зае третото място.
Децата до 7 г. също изиграха съчетанието си на ниво и заслужиха бронзовите медали.

Много добре на сцената в модерната „Арена Асарел” се представиха и трите ни гимнастички, участвали в индивидуалната програма. Елица Минкова спечели бронзов медал за съчетанието си без уред, а дебютиралата Никол Измирлийска се нареди четвърта. Виктория Ярева пък заслужи приза за най-малка участничка в проявата.
„Имаше сълзи от радост за едни и от разочарование за други, останали без медали. Аз обаче съм изключително горда и доволна от всички деца”, обобщи треньорката Джорджия Попова.
Самоковските грации получиха гореща подкрепа и от трибуните, където места бяха заели десетки техни близки и роднини, които се възползваха от приятното време и сравнително близкото разстояние до столицата на Априлското въстание .

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*