ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” започна новата учебна година с ремонтирана училищна сграда

„Само до преди няколко дни училището ни беше строителна площадка, а сега е напълно обновено и е може би най-хубавото в града”, с тези думи на директорката Ирена Коцева, започна в понеделник, на 17 септември, учебната година в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
За цялостния ремонт на училищната сграда Коцева благодари на просветното министерство, парламентарната комисия по образование, Общината, Регионалното управление на образованието, председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, на строителите от фирмите „Тотал” и „Главболгарстрой”, на своите колеги и на всички други институции и партньори, подпомогнали дейността така, че цялата работа да се свърши качествено и бързо – само за три месеца.
„Надяваме се знаците, които даваме към обществото, да бъдат добре разчетени”, допълни Коцева.
Поздравителен адрес от името на общинското ръководство поднесе арх. Надежда Клинчева, гл. архитект на общината. Арх. Клинчева, която е и ръководител на екипа на проекта за саниране на сградата, изтъкна, че учениците тук сега ще се обучават и възпитават при много по-модерни условия и в уютна обстановка.
Учебното заведение е единствено от общината в списъка на иновативните училища в страната. Общо 500-те ученици ще разполагат със самостоятелни нови шкафчета. За поредна година тук ще се работи по проект за съчетаване на учението с културата и спорта и за възпитаване на толерантност у младите хора един към друг.
Директорката удари първия звънец и под шпалир от по-големи момичета и момчета първи в обновената сграда влязоха малчуганите от 1-а клас с класен ръководител Ирина Найденова, последвани от останалите класове първолаци и от всички други ученици.
Преди това бе изпълнен рецитал. Изявиха се и малките певци и танцьори под ръководството на Даниела Георгиева.
Протоиерей Михаил Колев, архиерейски наместник в Самоков, отслужи водосвет и благопожела Бог да спомага на учениците, на техните преподаватпели и родители.
Гост на празника в слънчевия ден бе и старши инспекторът в Регионалното управление по образование в Софийска област Георги Панев, доскорошен директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – най-старото самоковско училище.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*