ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” посреща обновено 15 септември

Сговорна дружина планина повдига – популярна българска поговорка.
Задружен колектив училище боядисва – модерен вариант, измислен и осъществен от учителите в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
Лятото, както е известно, е време за отмора след дългата учебна година. Във всеки момент обаче в училищата има дежурни преподаватели. Това лято учителите в „Митр. Авкс. Велешки” са влезли в ролята на майстори-бояджии и са уплътнили дните си с работа по освежаване на любимото училище. Колективът се превърнал в добре смазана машина и постепенно придал нов вид на школото – поставен е окачен таван, шпакловани и боядисани са 22-те стаи в основната сграда и общите помещения, които впоследствие са и цялостно почистени, измити са стотици прозорци… Свършена е огромна работа, за да може учебното заведение само след седмица – на 15 септември, да посрещне подобаващо жадните за знания и нови положителни емоции красиви и умни деца на Самоков.
Показателно е, че средствата за ремонта са осигурени от училищния бюджет, тъй като сякаш напоследък свикнахме работата да върви едва ли не само при наличието на проекти, програми, схеми и пр.
Училищното ръководство благодари на учителите-майстори за проявената всеотдайност и им пожела спорна нова учебна година.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*