ОУ „Христо Максимов” дава пример за опазване на Земята

С мотото „Време е да дадем пример” ученици от ОУ „Христо Максимов” отбелязаха тържествено Деня на Земята – 22 април, ден по-рано в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”.
Отлично подготвените деца изтъкнаха, че това е най-големият нерелигиозен празник на света. За първи път се чества на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1992 г. пък България става една от първите страни, присъединили се към благородната инициатива след като тя придобива международен характер.
Пременени в училищните си униформи, подрастващите пяха, показаха видеоклипове, представиха на мултимедия и подчертаха колко красива е природата, когато се грижим за нея и я опазваме. Много активно се изявиха шестокласниците Елена Иванова с есе и Яна Филипова и Даниела Димитрова с презентации.
Всички дейности в училището по опазване на околната среда минават под мотото „Време е да дадем пример”. Наскоро ученици са почистили детската площадка на ул. „Христо Максимов”, участвали са активно в залесяването на Ридо. Успешна дейност развива и клуб „Опазване на климата чрез енергийна ефективност”.
Накрая на тържеството най-активните ученици в поредицата от инициативи и конкурси заслужиха грамоти и други награди.
Ръководители на празнуващите бяха Антоанета Антонова, Боряна Спасова, Любомира Тинчева и Румяна Павлова. Сред гостите пък бе зам.-кметът Сия Шехтанова.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*