Пазете се – телефонните измамници се активизират!

Не се доверявайте на телефонни обаждания от непознати, които искат пари за операция, ваксина или плащане на гаранция, предупреждават от Областната дирекция на МВР.
Наскоро пенсионерка от Елинпелинско е била измамена по този начин със сумата от 4000 лв. Възрастна жена от Шипочан пък „изгоря” преди дни с 1200 лв.
Тези тревожни случаи зачестяват. Във връзка с това от полицията апелират към гражданите при получаване на обаждане от непознати в никакъв случай да не назовават имена и лични данни, а веднага да влязат във връзка с въпросния роднина, споменат в обаждането, за да се уверят лично дали казаното е истина.
От Областната дирекция приканват станалите все пак жертва на телефонна измама незабавно да позвънят на тел. 112 или да се обърнат към най-близкото полицейско управление, като това важи и за неуспешните опити за измама.
От полицията призовават още гражданите да предупредят възрастните си близки да не се доверяват на позвънявания от непознати и да им обяснят как да постъпят при подобни обаждания.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*