Пак отказаха да предадат Военния клуб и поделенията на Общината

В отговор на поредното, отправено през март т. г. искане от Общината за предоставяне за стопанисване на Военния клуб /ДНА/ и бившите поделения, от Министерството на отбраната е получен отрицателен отговор.
Както поясниха от общинската администрация, в отговора се обяснява, че сградата на ДНА е под юрисдикцията на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело” и поради това министерството не могло да изразява становище за безвъзмездно прехвърляне на правото на собственост. А точно тази сграда се намира в самия център на града ни и разполага с чудесен салон, сцена и репетиционни зали, които обаче от години не се използват пълноценно, а и самото здание започва да се руши и да има все по-неугледен вид.
По отношение пък на искането за двете поделения в отговора на министерството се посочва, че собствеността им не може да бъде предоставена, тъй като те са включени в списък с имоти с отпаднала необходимост и за тях предстои да се обявят търгове. По този повод от Общината контрираха, че горното поделение вече веднъж е било обявявано на търг – през миналата година, но кандидати така и не са се явили.
За гарнизонния стол /срещу ПГ „Константин Фотинов”/ в писмото-отговор на военното министерство се посочва, че е извършено геодезическо заснемане и предстои да се съставят актове за държавна собственост. Затова на този етап и с този имот не можело да се извършват разпоредителни сделки.
От Общината казаха на 16 май, че независимо от поредния отказ ще продължат да отправят искания за прехвърляне на собствеността на съответните военни обекти пред всяко ново правителство.
При положително решение на проблема в бъдеще в ДНА ще могат да репетират и да се изявяват училищни и читалищни състави, а известни са и намеренията на Общината в долното поделение да се обособят младежки център и звена за обществено обслужване.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*