ПАОК и „Охрид” идват за юбилея на „Самел-90”

„Рилски спортист” ще бъде домакин през почивните дни на един от най-престижните приятелски турнири в България през последните години. В чест на 55-годишнината на основния спонсор на клуба – „Самел-90”, в Самоков пристигат гръцкият гранд ПАОК, направилият силна селекция през лятото тим от Северна Македония „Охрид” и новакът в Националната баскетболна лига на България „Черноморец”.
Именно с бургазлии ще спорят домакините за място на финала на надпреварата. Мачът е насрочен за 21 септември, събота, от 19.30 ч. Преди това – от 17.30 ч., в другия полуфинал, един срещу друг излизат ПАОК и „Охрид”. Финалът ще се играе в неделя от 18 ч., а по-рано през деня – в 15.30 ч., започва двубоят, който ще определи носителят на бронзовите медали.
В последните си две проверки преди началото на тази надпревара „Рилски спортист” допусна две минимални загуби на 14 и 15 септември при гостуването си на „Охрид”. В големи периоди от първия мач нашите момчета бяха напред в резултата, но със силна последна четвърт домакините обърнаха развоя на срещата за крайното 79:78. Окрилени от осъществения обрат баскетболистите от Северна Македония надвиха съперника си и 24 часа по-късно със 76:72.  Сред отличилите се състезатели на „Рилски” в двете контроли бяха новите попълнения Ксавиер Джонсън, Брендън Браун и Йонас Зохоре Бергстет.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*