Паркирането да се заплаща

В града ни, особено в централната част, се направиха в последно време нови паркинги или се разшириха стари. Въпреки това трудно можеш да си намериш място да паркираш, ако ти се наложи да свършиш някоя работа в центъра.
Освен това много граждани използват местата около обществени сгради и магазини за постоянно паркиране /някои целодневно, а някои дори и целогодишно/. Нито е редно обаче, нито е честно спрямо останалите собственици на коли да се постъпва така.
Мисля, че в определени райони до известна степен може да се облекчи натоварването, ако се въведе заплащане за ползването на паркинг. Може да се плаща такса на час, на ден. Възможно е тази такса да е минимална. Зависи от това, какво ще реши общинската управа.
Тъй като не сме свикнали да плащаме за паркиране на автомобилите си, сигурно ще се освобождават места за тези, които имат наложителни причини да спрат на определено място в центъра, за да свършат своя належаща работа.

С. Димитров

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    samokovec

    Някой хора са спрели да си пият хапчетата !!! То и така няма и се обикаля да се търси да се паркира, той иска платено…ало да не сме София бе…..Малко ли да другите работи дето се олащат за колата, нали се оправиха дупките, той седнал да милсли да плати. Е от такива изкуфели сме на това дередже

+ Leave a Comment

*