Петко Петков напусна „Рилски спортист” в посока ЦСКА 1948

Лидерът в класирането на Югозападната Трета лига ЦСКА 1948 „открадна” звездата на „Рилски спортист” Петко Петков, съобщиха червените на официалния си сайт. Голмайсторът на самоковския състав е приел предложението на червените, въпреки че е имал оферти дори и от елитните „Локомотив” /Пд/ и „Витоша” /Бистрица/.
Известният с прякора си Рамбо нападател бе сред любимците на самоковската публика, която харесва твърдия футбол. Петков се нравеше на привържениците с борбен и непримирим дух и често двама, а дори и трима, противникови защитници не успяваха да го спрат. В повечето двубои на „Рилски” той бе единствения изнесен в предни позиции футболист, но и това не му попречи да отбележи 13 попадения по терените на Югозападна България.
Признание за добрата му игра дойде и от класацията на сайта „Новспорт”, откъдето включиха Петков в идеалния отбор на есенния полусезон. Голаджията води нападението на импровизирания състав, в който са включени шестима играчи на ЦСКА 1948, трима от „Вихрен” /Сандански/ и един от „Хебър” /Пазарджик/.
Раздялата с Петков със сигурност ще бъде голям удар за „Рилски”, тъй като 13-те гола на 28-годишния състезател представляват половината от общо вкараните от тима ни 27 попадения през есента. Треньорът Венцислав Арсов пък ще има нелеката задача да намери заместник на основния си реализатор за пролетния полусезон.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*