Плакети и добри думи зарадваха родителите на самоковските бебета /СНИМКИ + ВИДЕО/

Празнично оживление цареше в Ритуалната зала на Общината в петък, на 20 януари. Много млади семейства, някои с бебетата на ръце, а и заедно с бабите, бяха дошли на традиционното тържество по случай Деня на родилната помощ.
За да ги поздравят тук бяха и народният представител Радослав Стойчев, кметът Владимир Георгиев, заместник-кметовете Васил Сайменов, Люба Кленова и Сия Шехтанова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, прокуристът на „МБАЛ Самоков” д-р Светла Скелина, началникът на акушеро-гинекологичното отделение в болницата д-р Пламен Спасов, д-р Снежана Троева, отговорни служители в Общинската администрация.
Във встъпителните думи на водещата Веска Тодорова, гл. експерт „Връзки с обществеността” в Общината, и в словото на кмета Георгиев бе очертано значението на празника като признание за великото тайнство майчинство, за ролята на медицинските работници. Изразено бе и пожелание за здраве и щастие в семействата на най-младите жители на нашия град. Изтъкнати бяха желанието и грижите на общинското ръководство за създаване на по-добри условия за работа с децата, за задържане на младите в града, за подобряване на демографската картина.
Поздрав за всички бяха жизнерадостните танци на младежкия състав на ансамбъл „Самоков”. На родителите на всяко дете, родено през миналата година, пък бе връчен плакет с герба на Самоков с пожелание това да му напомня през целия живот за родния град, за красотите на родния край и за възможностите да се труди и да живее тук.

Евгения Попова

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1573119696051307

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*