Подготвят ролбана на Ридо за основен ремонт

Служители на Общинското лесничейство почистват трасето покрай ролбана на Ридо във връзка с предстоящия основен ремонт на съоръжението.
Както е известно, Общината ще осъществи проект за възстановяване на пистата за ролбан и на стрелбището на Ридо със съдействието на Българската федерация по биатлон и Министерството на младежта и спорта. Проектът е част от цялостната концепция за обновяване на лесопарк „Ридо” и предвижда пистата да се преасфалтира, както и да се изгради стрелбище за лятна подготовка на биатлонистите. Министерството на младежта и спорта е обещало 100 хил. лв. и до момента в общинския бюджет са постъпили 75 хил. от тях. Общината ще участва също със 100 хил. лв.
Сега служители на лесничейството оформят пътищата за достъп до ролбана. Пътят от кв. „Боричо” е изцяло почистен от отпадъци и чакълиран. Ограничен е достъпът на автомобили. Направени са канавки и са поставени тръби, които да отвеждат водите в минаващата наблизо рекичка.
По самото трасе на ролбана се премахват храсти и саморасли дървета, като както уточниха от Общината, зелените отпадъци ще бъдат оползотворени.  Практическата работа по реновиране на трасето ще започне през тази година, след приключването на процедурите за избор на изпълнител.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*