Пожарната в Боровец няма да бъде закривана поне до края на зимния сезон

Противопожарната служба в Боровец ще продължи да работи до края на зимния сезон, същото се отнася и за звеното на огнеборците в Пампорово. Това стана ясно след извънредна работна среща на министър-председателя Бойко Борисов с кметовете на Самоков и Чепеларе – Владимир Георгиев и Славка Чакърова. Срещата се състоя на 13 ноември в София и в нея участваха и финансовият министър Владислав Горанов, шефът на Националната противопожарна служба гл. комисар Николай Николов и представители на МВР.
Както е известно, в края септември МВР обяви, че ще закрие противопожарните служби в двата курорта, а и на някои други места, и че ще пренасочи пожарникарите от тях към други райони. Промяната, предприета в изпълнение на министерско постановление, среща силна съпротива от страна на Синдиката на огнеборците, от общинските ръководства в Самоков и Чепеларе и от управите на хотелите в двата големи зимни курорти. Последваха протести и среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Сутринта в понеделник, на 13 ноември, пък хотелиери от Пампорово, собственици на гори и жители на околните села блокираха главния път, който минава през курорта, в защита на пожарната служба в комплекса.
Сегашното решение изглежда временно. Не се знае какво ще последва след края на зимния сезон и каква ще е в бъдеще съдбата на противопожарната служба в Боровец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*