Празник на географията

Втори, финален, кръг на общинското състезание „Аз обичам географията” се състоя на 15 февруари в ПТГ „Никола Вапцаров”. Надпреварата бе посветена на древногръцкия учен Ератостен, смятан за основоположник на тази наука.
До етапа достигнаха 6 отбора – по два от ПГ „Константин Фотинов” /10-б и 11-а клас с преподавател Невена Костова/, ПТГ „Н. Вапцаров” /8-а и 10-а кл. с ръководител Даниела Ковачка/ и Професионалната гимназия по туризъм /9-а и 9-б кл. с учител Михаил Михайлов/.
Първата награда остана в училището-домакин чрез презентацията на 10-а кл. „Необикновени природни явления”. Два тима се наредиха на второ място – 11-а кл. от ПГ „К. Фотинов” с „Произход и развитие на земята” и 9-б кл. от ПГ по туризъм с „Проблеми на страните от третия свят”. Класиралите се на призови места отбори бяха наградени с грамоти, електронни устройства и много подаръци.
В журито участваха г-жа Георгиева, експерт по география и икономика в Регионалния просветен инспекторат на Софийска област, Г. Велев и Л. Близнакова, директор и пом.-директор на училището-домакин, преподавателите Динев, Карабожилова и Гроздева.
От името на организаторите участниците бяха поздравени от г-жа Ковачка и г-н Велев.
Прожектирана бе презентацията-победител от миналогодишния конкурс, в който са участвали само ученици от ПТГ „Н. Вапцаров”. След това отборите-участници представиха своите презентации. Доказателство за оспорваната битка бе и продължителното заседание на журито преди обявяването на победителите.
Г-жа Георгиева подари на всички участници карта на българската станция на о. Ливингстън в Антарктида. По думите й, такава карта не може да се намери никъде. „Пожелавам на учениците да продължат на обичат географията и науката като цяло. Благодаря на организаторите, които се справиха отлично, както и на учениците, които дадоха всичко от себе си. Дано това състезание придобие статут на традиция и да се виждаме отново в следващите години”, заключи Георгиева.
Организирана бе викторина с награди. Представена бе и презентация за национален парк „Рила”. На водещата Николета Маринова, дванадесетокласничка от ПТГ “Н. Вапцаров”, усилено помагаха Цв. Цветков и П. Терзийски.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*