Преизбраха Бойка Михайлова за председател на СБУ в Самоков

Бойка Михайлова

На Шестата общинската отчетно-изборна конференция на Съюза на българските учители /СБУ/ в Самоков за председател на Общинския координационен съвет на съюза единодушно бе преизбрана Бойка Михайлова.
Г-жа Михайлова ще бъде и делегат на Седмия конгрес на КНСБ, който ще се състои от 1 до 3 май в София, както и на Шестия конгрес на СБУ, планиран за 30 юни и 1 юли също в столицата.
На конференцията за касиер-секретар на ОбКС на СБУ бе избрана Маргарита Георгиева, а за секретари – Мариела Павлова, Камелия Асенова и Ели Лухова.
Общинската конференция се състоя на 9 април в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”. Участваха председателите и касиер-секретарите на съюзните организации. Станаха разисквания, свързани с организационното укрепване и информационното осигуряване на организацията, работните заплати и социалните плащания на учителите, социалното партньорство и колективното трудово договаряне, безопасните и здравословни условия на труд и др.
Синдикатът на българските учители в общината наброява сега 400 члена. На конференцията бе отчетено, че организации на СБУ има в 18 от всичко 20 учебни заведения в града и района.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*