Примерът е и в постоянството

В „Самел-90” АД тези дни парични премии по случай Великден за пореден път получават бившите служители на фирмата, работили в нея пет и повече години.
Когато за първи път преди време от ръководството на завода направиха този наистина затрогващ жест, заслужиха много поздравления и благодарности.
При това въпросът не е само в парите. Освен скромни средства, тези пари са и израз на уважение към стотици мъже и жени, голяма част от които вече пенсионери, възрастни, болни, отдали по 10-20-30 и повече години всеотдаен труд за развитието на най-голямото индустриално предприятие в града и района.
Още по-отрадно впечатление прави, че този жест се превръща в практика, в добра традиция. И признанието за това би изглеждало двойно и тройно по на място, тъй като за всеки коледен и великденски празник бившите работници и служители във фирмата получават като своеобразен подарък определена сума. А да превърнеш подобен жест в традиция, примерът – в постоянство, в условията на днешното време /или безвремие/ – нима това е малко?!

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*