Проект „Красива България“ стартира отново

От понеделник, 17 ноември, започна кампания за набиране на кандидати за участие в проект „Красива България“ за 2015 г. Кампанията ще приключи на 19 януари 2015 г.
Кандидатите могат да получат информация и формуляри от интернет страницата на проекта или от трите регионални звена, най-близкото от които е в София. По проекта могат да кандидатстват общини и областни управи, държавни и църковни институции, както и читалища.
Възможно е да се подготвят проектни предложения за строително-ремонтни работи на обекти – сгради и прилежащи площи, свързани с администрацията, културата и изкуствата, транспорта и социалния туризъм, почивното дело, вероизповеданията, училища и детски градини, обекти със статут на недвижима културна ценност, площади, паркове и градини, както и мемориални обекти.
Стойността на обекта задължително трябва да бъде от 30 хил. до 300 хил. лв. Най-малко половината от тези пари обаче трябва да се осигурят от страна на кандидата.
По проект „Красива България” през минали години в Самоков бяха ремонтирани и обновени фасадите на ПГ „Константин Фотинов”, Центъра за социална рехабилитация и интеграция /бившето училище „Отец Паисий”/ и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*