Простреляха мъж, без опасност за живота е

Към 22,43 ч. на 22 февруари в Районното управление на полицията в Самоков постъпил сигнал за прострелян мъж във вилно селище в гориста местност над Говедарци. Незабавно на място били изпратени полицейски служители. При огледа на местопроизшествието, извършен от служители на Софийската областна дирекция на МВР, се изяснило, че по време на мероприятие за приемане на нови членове на ловна дружинка е възникнала свада, при която 37-годишен жител на столицата е произвел няколко изстрела по 32-годишен жител на Говедарци, като веднага след стрелбата е напуснал местопроизшествието с лек автомобил.
Пострадалият е транспортиран в болница с три прострелни рани, без опасност за живота. В резултат на незабавно предприетите издирвателни действия автомобилът е застигнат и спрян на около 500 метра преди  Говедарци. При обиска на извършителя на стрелбата са открити и иззети законно притежаван пистолет с патрон в цевта, пълнител с два патрона и гилза. Пистолет с празен пълнител и разрешително за носене на оръжие са иззети при обиска на водача, също член на ловната дружинка. Още две гилзи и проектил са открити в лекия автомобил. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1.24 промила в издишания въздух, поради което срещу него е започнато бързо производство.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата 37-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа с оглед явяването му пред съда. Работата продължава под наблюдението на Софийската окръжна прокуратура.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*