Протоиерей Михаил Колев гостува на ученици в НУ „Станислав Доспевски”

По инициатива на Младежкия дом и във връзка с православния Ден на християнското семейство и християнската младеж на самия 21 ноември архиерейският наместник протоиерей Михаил Колев гостува в киносалона на НУ „Станислав Доспевски”. Той разказа по увлекателен за децата начин, под формата на приказка, за въведението на Пресвета Богородица в храма и за християнските добродетели.
„В семейството ние изпитваме най-красивите чувства – любов, обич, искреност, уважение, смиреност”, подчерта отец Михаил. Той изтъкна голямата отговорност на родителите да възпитат от своите деца добри личности. „Вие трябва да им отвърнете със същата обич и доброта и да им помагате така, както те се грижат за вас”, заръча на малчуганите свещеникът.


Отговорничката за Младежкия дом връчи на Божия служител подарък, придружен с благодарност за дългогодишната съвместна работа. „Днес, като се приберете вкъщи, целунете родителите си и им благодарете за всички грижи, които полагат за вас”, обърна се Щъркелова към учениците.
Домакините също се бяха подготвили и изнесоха кратка, но стойностна програма с подходящи стихове и песни. Под режисурата на учителката Любослава Пътникова и с помощта на колежката й Илияна Атанасова ученици се представиха с драматизация на семейна вечеря. Трите поколения на масата разказаха по стара българска традиция кой какво е свършил през деня, след което казаха своята молитва и „дядото” разчупи питката.
„Да сме винаги щастливи и да си помагаме в нужда”, пожелаха си вкупом ученици, педагози, директорката Камелия Асенова и гл. експерт „Образование” в Общината Снежана Дамянова.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*