„Пътна полиция” провежда през ноември акция „Зима”

Снимка: www.novini.bg

От 3 до 30 ноември „Пътна полиция” провежда традиционната си акция „Зима”. В рамките на акцията е планирана кампания под надслов “Безопасно шофиране през зимата”, по време на която ще се предоставят практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия.
През тази кампания ще бъдат проверявани автомобилите за изправни светлини, чистачки и гуми. Грайферите на гумите трябва да имат поне 2 мм дълбочина.
Техническото състояние на автомобилите преди падането на снега е важно, тъй като денят вече е по-кратък, а пътищата често са хлъзгави.
При проверките от 17 до 30 ноември ще бъде обръщано внимание на техническата изправност на автомобилите и специално на осветителните им системи, като полицаите ще разполагат и с уреди за регулиране на фаровете.
От 10 до 16 ноември ще се състои и Седмица на пешеходната безопасност под надслов “Водачи и пешеходци за толерантност на пътя”. През тези дни ще се засили контролът за спазването от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даването на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се неправилно извън населените места. При установяване на нарушения ще бъдат налагани санкции.
От МВР междувременно уточниха, че загиналите пешеходци, особено по-възрастни, напоследък се увеличават.
На 16 ноември служителите на “Пътна полиция” ще се включат и в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*