Разбити улици дебнат самоковските шофьори

Колко време е нужно да се закърпят изкопите по улиците след прокарването на тръби за газификация? Това се питат вече половин година самоковските шофьори и недоумяват защо заравняването на пътната настилка все още не е извършено. Според едни вината е в газоразпределителното дружество, други обвиняват фирма, която е трябвало да извърши съответните ремонтни дейности, а трети твърдят, че отговорността е на Общината.
Независимо кой е пряко отговорен – човек, дружество или институция, няма как да не се съгласим с коментарите на обикновените хора, че състоянието на улиците „Христо Ботев”, „Мургаш”, “Отец Паисий” /в горната част/ и др., е истинска гавра с шофьорите. Дори и пешеходците са затруднени от създалата се ситуация, тъй като водачите на автомобили дори предпочитат да минат през тротоарите, за да избегнат огромните бездни насред улиците. До скоро в подобно плачевно състояние бяха и улиците „Софроний Врачански” и „Васил Левски” в самия център на града, но поне за там бяха взети мерки /макар и за ул. “Софроний Врачански” те да са частични и само няколко участъка да са закърпени/. Да не отваряме дума и за възникналите вследствие на зимните условия дупки по други улици, както и по пътищата за София, Дупница и Ихтиман…
Наложително е да се реагира навременно при изкопни дейности, още повече, че в повечето случаи те са планувани. Потърпевши от лошото състояние на пътната мрежа пък сме всички ние – като общество, което не може да се справи с проблеми, за които е говорено и писано многократно през годините. Затова се получава и ерозията на доверието към всякакъв вид власти у жителите на Самоков и България като цяло.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*