Ремонтът на „Кутна Хора” започна

Със залепването на първите две плочи за саниране на 24 септември започна обновяването на помещенията на бившия ресторант „Кутна Хора” в кв. „Възраждане”, който от няколко години се използва като социална трапезария. Майстори бяха кметът Владимир Георгиев и Пламен Атанасов, управител на софийския консорциум „Техноком” ДЗЗД – фирмата, спечелила конкурса.
На тържеството присъстваха зам.-кметът Васил Сайменов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, социални работници, общински служители. Тук бе и Радослав Стойчев, който е в отпуск като зам.-кмет, тъй като е кандидат за народен представител.
Свещ. Михаил Колев отслужи водосвет. Кметът поздрави присъстващите с началото на ремонта и обяви, че Общината ще осигури по-голямата част от необходимата сума, тъй като е обърната с лице към проблемите в социалната сфера.
Заедно с обновяването на трапезарията ще се осъществи и нова идея – тук ще бъде открит и пенсионерски клуб. Вл. Георгиев пожела спорна работа и качествено изпълнение на цялостната дейност на обекта.
Г-н Атанасов благодари за доверието и увери, че работата ще бъде извършена в срок.
Обновлението на социалното заведение ще възлезе на 53 693.02 лв. с ДДС. 20 хил. лв. от тях се осигуряват от фонд „Социална закрила”, а останалата по-голяма сума, както вече стана дума – от Общината. Ремонтните дейности трябва да приключат за 49 календарни дни.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*