Ремонтът на пътя за Клисура да се ускори

От миналата година започна най-после дълго очакваният ремонт на шосето от Самоков до Дупница. Често пътувам по това трасе и съм свидетел как още през есента участъкът от Сапарево до Дупница в основни линии бе разширен и асфалтиран и малко му остава по всяка вероятност, за да се завърши окончателно.
В съшото време в самоковския участък – от града ни до Клисура, работата започна, но е още в съвсем начален етап. Шосето бе разширено, но не е подравнено, нито асфалтирано. Нещо повече – дупките, с които е осеян този път, си останаха. Даже постоянно стават все повече и все по-големи. Особено мъчително е да се пътува по тъмно и когато вали дъжд – не се знае какво има пред теб и постоянно попадаш в дупките…
А знае се и колко оживено е това шосе, какъв огромен трафик от леки коли, камиони и какво ли не минава по него!
Основният ремонт тук според мен, а и според много други хора, се забавя. Доколкото знам, срокът за завършване на този път е през юли или август тази година, т. е. има само четири-пет месеца, а толкова много работа трябва да се свърши… Вече идва пролет и е наложително колкото се може по-бързо да се започне  отново работа. Някои по-големи дупки трябва поне временно да се запълнят. Сега водачите си чупят колите, а неведнъж са ставали и злополуки. Опасности дебнат отвсякъде.
Как може дупнишкият участък от пътя да е вече почти готов, а самоковският да е още в самото си начало!?
Необходими са спешни мерки, без това да е в ущърб на качеството.

Д. Спасов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*