„Рилец” /Говедарци/ надви с 2:1 „Левски” /Елин Пелин/ с шедьоври на Йордан Николов и Красимир Вардаров

Отборът на „Рилец” постигна втора поредна победа от началото на първенството в Областната футболна група София-изток. В неделя, 23 септември, говедарчани стигнаха до трудна, но напълно заслужена победа у дома с 2:1 над силния състав на „Левски” /Елин Пелин/.
Защитникът Йордан Николов откри резултата в полза на „Рилец” с марково изпълнение на пряк свободен удар от над 30 метра през първата част. Голмайсторът Красимир Вардаров удвои преднината на своя тим в средата на второто полувреме с не по-малко красиво попадение. Той шутира от далечна дистанция по диагонала, топката срещна последователно далечната и близката греда на вратата на гостите и се спря в мрежата зад слисания им вратар. В самия край на мача елинпелинци вкараха почетен гол, но нямаха сили и време за нещо повече.
Двубоят ще се запомни и с официалния дебют за „Рилец” на бившата звезда на ЦСКА и националния отбор Стойко Сакалиев. Нападателят не беше играл футбол от много време, а напоследък се е отдал на другата си страст – колоезденето, като в събота дори му предстои шосейно състезание в съседна Гърция.
„Възможностите на отборите в дивизията са много изравнени. Затова и този мач бе толкова интересен и равностоен и няма как да не се радвам, че излязохме крайни победители”, коментира наставникът на говедарчани Георги Кацарски.
Победата за тима му може да се окаже обаче пирова, тъй като двама състезатели получиха контузии – левият бек Захарин Грозданов и нападателят Васил Драганов. Клубният лазарет попълват и още няколко играчи, между които опитният Никола Бойчев.
Така – с осакатен състав, „Рилец” ще приеме в сряда, 26 септември, от 16 ч. третодивизионния „Балкан” /Ботевград/ в двубой от турнира за Купата на аматьорската лига.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*