„Рилец” свали „Правец” от върха в Областната група след успех с 3:2 в Говедарци

Отборът на „Рилец” /Говедарци/ положи отлично начало на пролетния полусезон на Областната футболна група София – Изток. В първия ден от април възпитаниците на Димчо Маринов надиграха у дома с 3:2 лидера „Правец”. Загубата коства на гостите първото място, което бе окупирано от „Бенковски”. Съставът от Костенец разгроми с 4:0 „Левски” в Елин Пелин и оглави класирането с 27 пункта. Говедарчани пък запазиха третата си позиция с 22 т.
Нашите момчета започнаха ударно мача в неделя и още през първото полувреме изковаха преднина от два гола. Гостите от града на Тодор Живков намалиха пасива си след почивката, но „Рилец” набързо възстанови аванса от две попадения. Силите на досегашния лидер в дивизията стигнаха само за още един почетен гол в края на срещата. Попаденията за „Рилец” бяха дело на Захарин Грозданов, Ивайло Райчев и Даниел Димитров.
Наставникът Маринов и кметът на Говедарци Георги Шуманов бяха особено щастливи не само от трите точки, но и от играта на тима. Не случайно след мача главният съдия и делегатът на Българския футболен съюз заявиха, че двубоят по нищо не е отстъпвал на мачовете от по-горното ниво на футбола у нас.
Още вдругиден предстои следващото предизвикателство за тима от най-голямото село в общината. В двубой от отложения заради падналия сняг първи пролетен кръг „Рилец” гостува на „Звездец” в Горна Малина на 6 април, петък, от 15 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*