„Рилски атлет“ със 7 медала от купа „Самоков“

Костадин Чифлиджанов /вляво горе/ и самоковските медалисти

Пет сребърни и две борнзови отличия завоюваха състезателите на клуб „Рилски атлет“ на 16-ия шосеен пробег за купа „Самоков“. Кросът се състоя по традиция в памет на дългогодишния учител и треньор Драголюб Спасов-Люц на 16 октомври в центъра на града ни.
Втори в своите категории финишираха Константина Василева /при родените през 2007-2008 г., 450 м/, Георги Кръстев /2007-2008 г., 450 м/, Изабел Крамарска /2003-2004 г., 450 м/, Вивиан Кръстева /момичета под 16 г., 450 м/ и Иван Цветански /юноши под 20 г., 1350 м/. На трето място пък се класираха Теодор Христов /2007-2008 г./ и Христо Тосков /юноши под 20 г./.
Отличилите се заслужиха предметни награди, а първите шест в по-горните възрастови групи получиха и парични премии. Наградите на победителите връчиха кметът Владимир Георгиев, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт“ в Общината Жулияна Костова, бившият атлет, треньор и добър приятел на патрона на проявата Драголюб Спасов – Трайчо Цинзов, треньори на участници-победители.
В традиционния пробег този път се включиха и спортисти от граничните градове в Сърбия Димитровград и Босилеград, които също се пребориха с конкуренцията на над 100 родни атлети от 10 клуба, за да вземат отличия за вкъщи. Съседите успяха да разгледат и Боровец преди да се завърнат, заредени с положителни емоции, по домовете си.
За отличната организация на турнира основна заслуга имат деятелите на „Рилски атлет“ начело с главния треньор Костадин Чифлиджанов /който бе и главен ръководител на състезанията/, Общината и Федерацията по лека атлетика.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*