„Рилски” загуби от „Порто” и остана без победа в групите на „ФИБА Европа къп”

Снимка: http://www.fiba.basketball/europecup/18-19

„Рилски спортист” загуби домакинството си на „Порто” с 81:88 на 31 октомври и остана без победа и след третия кръг от груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.
Мачът бе напълно равностоен от началото до края и двата тима често сменяха водачеството в резултата. Португалците имаха преднина от 7 точки на полувремето, но тя бе набързо стопена от възпитаниците на Людмил Хаджисотиров в третата част. Играта на гоненица продължи и в последния период, а 1.13 мин. преди края самоковци поведоха с 81:80. Гостите обаче се възползваха от своите положения до края и така стигнаха до първата си победа в груповата фаза на турнира.
Джейлън Дженкинс завърши с дабъл-дабъл от 16 точки и 11 борби, а също 16 точки записа и Златин Георгиев. Тони Гуджино постигна 10 пункта и хвана 8 борби, а резервата Димитър Маринчешки добави 11 точки, като 9 от тях бяха от наказателната линия. Дебют с екипа на самоковския отбор направи новият плеймейкър Юджийн Харис, който се отчете с 9 точки и 3 асистенции за 17 минути на паркета.
В състава на „Порто” личаха имената на шестима португалци, двама хървати и по един сърбин, испанец, украинец и американец. Именно състезателят от САЩ Уил Шийхи блесна с 24 точки.
„Рилски спортист” изглежда обречен и при следващия си мач от група F. Нашите момчета гостуват в сряда, 7 ноември, от 21.30 ч. на „Варезе”. Италианците все пак показаха, че не са непобедими, тъй като загубиха гостуването си на „Алба Фехервар” със 77:85. Българите пък ще могат да се подготвят по-добре за срещата, тъй като нямат среща от вътрешното първенство до мача на Апенините.
„Рилски спортист”: Дженкинс 16, Георгиев 16, Гуджино 10, Едуърдс 7, Хаджирусев 5 /Маринчешки 11, Харис 9, Маринов 5, Бозов 2, Баро/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*