“Рилски” изпусна “Левски Лукойл” в края, търси реванш във вторник

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Много емоции, напълно равностойна игра и драматични финални минути предложи на над 1000-те зрители в “Арена Самоков” дербито на 16-ия кръг от Националната баскетболна лига между “Рилски спортист” и “Левски Лукойл”, завършило с минимален успех със 72:73 за гостите. Двата тима осъществиха по няколко мини серии в хода на мача, но така и не успяха да се откъснат в резултата за по-дълго време. Така се стигна до последните минути, в които домакините дръпнаха с 6 т. при 72:66 след зверска забивка на Травис Тейлър и ювелирна асистенции на Златин Георгиев. В този момент гостите изглеждаха обречени, но крилото им Божидар Аврамов наниза със снайперска точност две последователни тройки и изравни резултата. Последваха два пропуска от файл линията на Тейлър от домакините и едно точно наказателно хвърляне от гарда на “сините” Станимир Маринов. В последната атака за “Рилски” Георгиев пропусна да накаже родния си отбор от удобна позиция и да увенчае добрата си игра с решителен кош.
32-годишният състезател завърши мача с 13 т., 8 борби и 3 отнети топки и бе играчът с най-висок коефициент на полезно действие от домакините. Тейлър добави 14 пункта, а Дерек Райт и Йордан Бозов завършиха с 11 и 10 т.
Треньорът на “Рилски” Людмил Хаджисотиров се изказа остро срещу някои отсъждания на съдиите в края, които, по думите му, са решили изхода от мача. “Срамно беше това! Ако така ще бие този отбор – успех”, не сдържа емоциите си младият специалист.
Удо ще трябва набързо да изчисти главата си, защото още вдругиден – във вторник, 30 януари, от 18.30 ч. в столичната зала “Универсиада” двата тима отново ще играят помежду си, този път за Балканската лига.
“Рилски спортист”: Тейлър 14, Георгиев 13, Райт 11, Джетър 6, Маринов 4 /Бозов 10, Равънел 7, Маринчешки 5, Иванов 2, Васов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*