“Рилски” и “Банско” завършиха наравно 1:1 при головете и гредите

“Рилски спортист” спечели 14-а точка за сезона при домакинството си на “Банско” в неделя, 8 октомври. В двубой от 10-ия кръг на Югозападната Трета лига самоковци и банскалии извъртяха равенството 1:1, като и двата тима могат да съжаляват за изпуснатата победа.
Ангел Максимов пропусна да даде преднина на домакините с далечен удар през равностойната първа част. В началото на второто полувреме Тихомир Крумов спаси “Рилски”, избивайки топката от голлинията. С добри намеси в тези минути се прояви и резервния страж Йордан Кръстев. Той замени под рамките на вратата титуляра Марио Райчев, счупил пръст в контролата с “Локомотив” /Пд/ /0:3/ в Говедарци на 4 октомври.
Самоковци откриха резултата в 71-ата мин., когато Ивайло Захариев-Пиф се ориентира най-добре при центриране на крилото Кольо Чахов и с техничен удар вкара първия си гол за сезона.
Само шест минути по-късно гостите изравниха резултата чрез Милен Лефтеров, който оползотвори извеждащо подаване на свой съотборник. Малко по-късно банскалии удариха и греда след изпълнение на ъглов удар.
Буквално в последните секунди на мача домакините можеха да изтръгнат трите точки. Виктор Младенов проби в наказателното поле на “Банско”, преодоля и вратаря на гостите, но от малък ъгъл стреля в десния стълб на вратата.
Равенството остави “Рилски” на 8-о място в класирането от 18 отбора, а “Банско” вече е шести със 17 пункта.
В следващия кръг самоковци гостуват на “Балкан” в Ботевград. Мачът ще се играе в събота, 14 октомври, от 16 ч.

Югозападна Трета лига, 10-и кръг
“Ботев” /Ихтиман/ – “Германея” /Сапарева баня/ – 0:0
“Елин Пелин” – “Пирин” /Разлог/ – 1:4
“Вихрен” /Сандански/ – “Чавдар” /Етрополе/ – 3:0
“Беласица” /Петрич/ – “Миньор” /Перник/ – 2:2
“Свобода” /Пещера/ – “Хебър” /Пазарджик/ – 0:2
ЦСКА 1948 /София/ – “Балкан” /Ботевград/ – 4:2
“Рилски спортист” /Самоков/ – “Банско” – 1:1
“Пирин” /Гоце Делчев/ – “Сливнишки герой” /Сливница/ – 0:0
“Септември” /Симитли/ – “Марек” /Дупница/ – 1:0

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*