„Рилски” отстрани „Бенковски” с 3:2

Заместник-областният управител на Софийска област Даниела Бакърджиева награди самоковци

„Рилски спортист” е все по-близо до „В” група след като във втория от серията баражи за попълване на третия ешелон момчетата на Николай Вуков надиграха, макар и трудно, с 3:2 „Бенковски” /Костенец/.
Мачът се състоя на стадиона на НСА в столицата на 1 юни. Головете за победителите отбелязаха Ивайло Захариев, Васил Киров и Никола Бойчев. С поредните си три попадения самоковци вече имат 104 реализирани гола на сметката си срещу едва 16 допуснати и 22 победи в 22 мача от началото на сезона.
Костенчани, които по чудо се класираха за битката с нашите /със служебна победа над „Торнадо”-Безден/, дадоха неочакван отпор на съперника и малко остана да изравнят в края на срещата.
Иначе още в 3-ата мин. след корнер, изпълнен от Киров, в наказателното поле на „Бенковски” настана меле, при което най-съобразителен се оказа Захариев, открил с шут отблизо резултата. Голът подейства мотивиращо на самоковци и в 25-ата мин. вездесъщият Васил Киров удвои преднината на своите с елегантен удар. Седем минути преди почивката завърналият се в състава за баражите халф Никола Бойчев пък на пръв поглед лиши двубоя от всякаква интрига, оформяйки обезкуражаващото 3:0 за „оранжевите”.
Не така обаче мислеха в лагера на костенчани. През втората част те изнесоха играта в по-предни позиции и успяха да върнат две от попаденията. Само вещите намеси на стража Красимир Гьорев и защитата пред него предотвратиха равенството в заключителните минути на дуела.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*