“Рилски” превърна ст. “Искър” в непревземаема крепост, срази и “Чавдар” /Етр/

Седма поредна домакинска победа в Югозападната Трета лига постигна “Рилски спортист”. Жертва на самоковци в неделя, 20 ноември, в последния двубой на ст. “Искър” за есенния полусезон, състоял се пред 300 зрители, падна и тимът на “Чавдар” /Етрополе/, надигран с 2:1. Двубоят бе и дебют за новите резервни синьо-зелени екипи на “Рилски”.
Ангел Максимов откри резултата в 37-ата мин. с много силен и отмерен удар по земя, изненадал стража на гостите – 1:0. Радостта на халфа и неговите съотборници обаче трая едва няколко минути, тъй като Михаил Михайлов се възползва от лошо избита топка и от десетина метра със свирепо воле изравни резултата.
Възпитаниците на Воин Войнов излязоха за втората част пределно мобилизирани и още в началото Петко Петков пропусна от изгодно положение. Веднага след това Жак Пехливанов изведе брилятно в “чешка уличка” Виктор Младенов, който бе съборен в наказателното поле на “Чавдар” и главния арбитър посочи бялата точка. Капитанът Васил Киров застана зад топката, но изстреляната от него топка попадна в обсега на вратаря, който изби в ъглов удар. Последваха неуспешни опити за нов гол на Максимов и Владимир Иванов, на които етрополци отвърнаха с нелоши далечни удари.
Така се стигна до 75-ата мин., когато таранът Петков с мощен удар с левия крак отново изведе “Рилски” напред и оформи крайния резултат – 2:1.
“Рилски спортист”: Райчев, Захариев, Колев, Младенов, Янков, Максимов, Пехливанов, Гемеджиев /58-Аврамов/, Иванов /78-Ръсовски/, Киров /90-Крумов/, Петков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*