“Рилски” привлече ас на “Черно море” преди битката с “Берое”

Самоковският клуб официално привлече Николай Стоянов от “Черно море”. Варненецът подписа в средата на седмицата договор за година и половина с клуба ни, а очакванията са да дебютира още в събота, на 6 февруари, от 16 ч., при домакинството срещу “Берое” в “Арена Самоков”.
“Трансферът ми в Самоков е крачка напред за мен. Надявам се да се адаптирам бързо и да оправдая очакванията на треньорите и феновете. Каквото зависи от мен, ще го сторя. Надявам се тази година да постигнем целите, които са поставени пред тима”, заяви 21-годишният гард след първата тренировка с новия си тим.
Стоянов взе участие във всичките 17 мача на “Черно море” в Националната баскетболна лига, в които постигна впечатляващите 71.4 % от зоната за 2 точки, както и 85.3 % от линията за наказателни удари.
Игрови минути срещу заралии може да запише и боледувалият до скоро Златин Георгиев-Голди. Нашите се нуждаят от успех с 8 или повече точки, за да си гарантират трето място в редовния сезон и домакинско предимство в надпреварата за Купата.
Букмейкърът Sportingbet вече определи коефициентите за сблъсъка. Победа за домакините се котира на 1.266, докато евентуалният успех на старозагорци е със ставка 3.40.
В последния кръг на НБЛ, на 30 януари, възпитаниците на Росен Барчовски сразиха със 104:88 “Черноморец” в Бургас. Най-дейни за отбора ни бяха Тристан Кери, Дарин Иванов и Йордан Бозов, реализирали съответно 22, 17 и 14 точки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*